• Webshop én winkel met testcenter
  Bestel voor maandag 15u, dinsdag in huis
 • Trainingen vlakbij Amsterdam
  IRATA & GWO gecertificeerd, flexibel plannen
 • Keuring ook bij jou op locatie
  Valbeveiliging, ladders en trappen, NEN3140

Cresto Smartline X evacuatieset

Veilig en lichtgewicht afdalen met Smartline X evacuatieset

De Cresto Smartline X is het kleinste en lichtste persoonlijke afdaalapparaat ter wereld. Wanneer de gebruikelijke vluchtroutes uit een windturbine of torenkraan zijn geblokkeerd – bijvoorbeeld door brand – blijft ontsnappen van grote hoogte snel en eenvoudig mogelijk. De Smartline X evacuatieset is gemaakt met oersterke, hittebestendige aramide lijn. Gemakkelijk mee te nemen de hoogte in, met de compacte en robuuste draagtas.

Redding altijd stand-by

Voor medewerkers die op hoogte werken is er géén reden te bedenken om de Cresto Smartline X niet mee te nemen in de havenkranen, torenkranen en windturbines waarin zij werken. Het afdaalsysteem is extreem klein, compact en licht van gewicht – en voldoet toch aan alle veiligheidsnormen. De set is bovendien heel gemakkelijk in het gebruik. Dat alles verlaagt de drempel om deze levensreddende evacuatieset mee te nemen naar boven. En daarmee neemt de bedrijfsveiligheid toe.

Onderhoudsvrij en duurzaam

Het onderhoud van een evacuatieset zorgt vaak voor gedoe en bijkomende kosten voor keuring en transport. De Smartline X van Cresto is vacuümverpakt. Door deze techniek is de Smartline X uitermate geschikt voor offshore activiteiten. Hierdoor volstaat een jaarlijkse check door te controleren of het vacuüm nog intact is.  Zo eenvoudig is het. Hierdoor is de Smartline X nagenoeg onderhoudsvrij. Bovendien kent deze evacuatieset een lange levensduur van 10 jaar.

Specificaties Smartline X

 • Ultracompact en licht: 2 tot 3,8kg (afhankelijk van de lengte van de lijn)
 • 5,5mm dik aramide touw is hittebestendig tot meer dan 480 ℃
 • Maximale afdaalafstand: 200m
 • Maximaal gebruikersgewicht: 140kg
 • Vacuümverpakt en nagenoeg onderhoudsvrij
 • 10 jaar levensduur
 • Beschikbare lengtes: 50, 75, 100, 125, 150, 200m
 • Voldoet aan de NEN-norm EN50308
Smartline X

Verplichte, veilige ontsnapping

Medewerkers die op hoogte werken, zoals in windturbines, torenkranen of havenkranen moeten kunnen beschikken over een alternatieve ontsnappingsmogelijkheid wanneer de normale vluchtweg vanuit de nacelle of kraan is geblokkeerd. Dat schrijft de NEN-EN-norm 50308 voor. Een afdaalapparaat moet ook brandveilig zijn voor de gehele duur van de afdaling. Het artikel uit de NEN-EN-norm 50308 over verplichte ontsnappingsmogelijkheden luidt als volgt:

4.2.2 Escape

An alternative escape route from the nacelle shall be available if the normal access route can be blocked (e.g. by fire). This alternative escape route shall be indicated by signs and be described in the user (safety) manual. The escape route shall be designed free of any obstructions. The means of escape can be a ladder or a descent device. An appropriate descent device shall be chosen for specific turbine types and heights. A device shall be fire proof enough to allow escape from the nacelle to the ground in the event of fire. It shall be suitable for the number of persons to be evacuated. Descent devices can be either permanently located in the turbine or brought by personnel.

Smartline X in de praktijk

Training voor gebruikers

Een afdaling vanaf grote hoogte is eenvoudig en de Smartline X biedt de gebruiker een goede controle. Ook is het mogelijk hiermee een collega te redden. Een korte training is voldoende om dit gebruikersvriendelijke afdaalapparaat te gebruiken. Industrieelklimmen.nl verzorgt trainingen op elke gewenste locatie. Boek hier  je training of neem hieronder  contact op voor meer informatie over de Cresto Smartline X.

Al bekend met de Cresto Smartline X en deze direct bestellen? Bezoek dan onze webshop, voor 15:00 besteld is morgen in huis.

Contact opnemen of meer informatie?

Laat je gegevens achter via onderstaande formulier dan nemen wij direct contact op.