• Webshop én winkel met testcenter
    Bestel voor maandag 15u, dinsdag in huis
  • Trainingen vlakbij Amsterdam
    IRATA & GWO gecertificeerd, flexibel plannen
  • Keuring ook bij jou op locatie
    Valbeveiliging, ladders en trappen, NEN3140

Merken & catalogi

Industrieel Klimmen levert de producten van een groot aantal merken. Wij hebben een aantal van deze merken toegelicht. In deze toelichting kan je ook de catalogi vinden van het betreffende merk.
Wij leveren ook het volledige assortiment van: Edelrid, Leatherman, CMC rescue, Ortlieb, Spiroll, OX-ON, Ferno, Unger, Towa, Alpine, Weaver, Skedco, Samson, Cousin, Stein, Keiler, Lyon en Rock Exotica.

Petzl’s wortels liggen in de wens van de oprichters een passie te dienen: Sinds het begin is de missie van het bedrijf constant gebleven: om praktische oplossingen te bieden die mensen in staat stellen vooruitgang te boeken. Petzl blijft producten uitvinden en oplossingen aandragen waar zowel de sportliefhebbers als professionele klimmer veilig mee geholpen worden.

Harken Industrial is een divisie van Harken, Inc . Zij ontwerpen en produceren al meer dan 40 jaar een breed scala aan high-end, materiaal-handling apparatuur. Sterke, lichtgewicht producten van lage wrijving. Lieren, katrollen, lineaire beweging, tracking en rolsystemen van aluminium, roestvrij staal of titanium.

Cresto is een Zweedse producent van hoogwaardige valbeveiliging en reddingsmiddelen. Met materialen als de SMARTLINE-X en de RESQ reddingssets maken ze hoogtewerk veiliger en bieden ze oplossingen om snel van hoogte te kunnen ontsnappen. Hiermee voldoen ze zelfs aan de eis in EN50308 (Windturbines – Veiligheidsmaatregelen – Eisen voor ontwerp, bediening en onderhoud) die stelt dat een reddingsapparaat hittebestendig moet zijn voor een veilige evacuatie uit windturbines. Daarnaast levert Cresto erg degelijke harnasgordels.

Skalt ontwerpt valbeveiliging in samenwerking met de werknemers op de hoogte. Dit resulteert in een reeks innovatieve valbeveiliging, waarmee elke klus op hoogte kan worden beveiligd.

Heightec producten zijn moderne, innovatieve en eenvoudig te gebruiken producten, met een superieure kracht en een verhoogde duurzaamheid. Onze apparatuur is ontworpen voor de maximale ondersteuning en tegelijkertijd zo licht, comfortabel en onopvallend mogelijk.

DMM maken sinds 1981 hoogstaande kwaliteit producten. Het bedrijf is reeds 30 jaar onafgebroken hard aan het werken in combinatie met het doen van investeringen in de productie en het  ontwerpen van veilig werken op hoogte producten. Om zo haar positie als marktleider veilig te stellen.

3m logo

3M (voorheen Capital Safety) is de wereldmarktleider op het gebied van valbeveiliging persoonlijke bescherming. Onder eigen naam en de merken DBI-SALA en PROTECTA presenteren zij een uiterst volledige lijn artikelen. Materiaal van 3M is uiterst degelijk gebouwd en veelal voorzien van zowel de Europese EN-normering als de Amerikaanse ANSI-normering. Hierdoor is hun materiaal bij uitstek geschikt voor partijen die wereldwijd opereren.

skylotec_1_

Het Duitse merk Skylotec is zowel een pionier als een perfectionist waar het om valbeveiliging gaat. Alle materialen zijn erg duurzaam, innovatief en veilig gefabriceerd. Zo heeft Skylotec de Milan-serie centrifugaalapparaten in zijn assortiment. Deze indrukwekkende reddingsapparaten zijn een begrip in de windsector vanwegen hun gebruiksgemak. De meeste materialen worden op bestelling gefabriceerd, net over de grens, in het Duitse Neuwied.

isc

ISC produceert in Wales veel veiligiheidshardware. Wanneer het gaat om karabiners van grote sterkte, in RVS uitgevoerd, of met een vierdubbele automatische sluiting, dan ben je bij ISC aan het goede adres. Daarnaast is ISC de Europese importeur van het Amerikaanse Climbtech.

NLG logo
emg logo

NLG staat voor Never Let Go. Dit jonge Engelse merk heeft een complete lijn producten voor “tool tethering” oftewel gereedschapsborging. “Dropped objects” of vallende gereedschappen zijn een groot risico bij werken op hoogte. Dit valgevaar kan worden afgedekt, en de ergonomie van het werk kan worden verhoogd, met de gereedschapslijntjes van NLG.

EMG fabriceert gecertificeerde hijstassen (met WLL) in veel vormen en maten. Deze hijstassen zijn voorzien van een gecertificeerde werklast en worden geleverd met certificaat. Er zijn mogelijkheden om tassen te personaliseren met eigen kleuren en/of logo’s. Neem hiervoor contact met ons op

Beal is een klein familie bedrijf met 45 personen in dienst, gelegen in Vienne, in het Franse departement Isère. Ondanks zijn bescheiden omvang,  kwalificeert Beal zich als ‘s werelds grootste fabrikant op het gebied van klim en veiligheid touwen.