• Webshop én winkel met testcenter
  Bestel voor maandag 15u, dinsdag in huis
 • Trainingen vlakbij Amsterdam
  IRATA & GWO gecertificeerd, flexibel plannen
 • Keuring ook bij jou op locatie
  Valbeveiliging, ladders en trappen, NEN3140

Overige trainingen

Veilig werken in alle soorten en maten

Naast ons ruime aanbod GWO trainingen, bieden wij ook veel andere trainingen aan. Deze trainingen zijn niet genormeerd aan een internationale standaard, maar in plaats daarvan gebaseerd op ARBO-richtijnen, IRATA best practises en jarenlange praktijkervaring van onze klanten.

Onze trainingen maken deel uit van ons ISO9001:2015 kwaliteitssysteem. Hiermee borgen we de kwaliteit van de trainingen en garanderen we dat we jou als klant middels continue verbeteringen steeds beter van dienst kunnen zijn.

Werken en Redden op Hoogte

Regelmatig plannen wij trainingen voor Werken en Redden op Hoogte waar losse deelnemers zich voor kunnen aanmelden. Vanaf 4 personen kunnen we ook extra dagen inplannen buiten de reguliere agenda om. Hierbij kunnen we de training personaliseren en toespitsen de exacte wensen van de groep.

Werken op Hoogte

Het nut van veilig omgaan met valbeveiliging zien veel mensen wel. Hoe je dat precies aanpakt, leggen wij je graag uit. Tijdens deze trainingen kom je in aanraking met allerhande veelgebruikt valbeveiligingsmateriaal. Wij kiezen er bewust voor om materialen van verschillende fabrikanten aan bod te laten komen, zodat je na afloop van de training een goed beeld hebt van wat handig werkt voor jouw eigen werksituatie.

Redden van Hoogte

“Redden…? Waarom moet ik dat nou leren? Dat doet de brandweer toch?”

De ARBO-wet schrijft voor dat er vanaf iedere werklocatie een adequate vluchtweg moet zijn bij calamiteiten, en dat er een afdoende BHV-organisatie is. Dat geldt niet alleen voor kantoren of loodsen, maar óók als je op hoogte werkt. Op hoogte betekent dit dat je een plan moet hebben voor als jijzelf of een collega gevallen is en aan zijn valbeveiliging hangt te bungelen. Want… hoe krijg je hem dan eigenlijk weer beneden?

Het is de verantwoordelijkheid van degene die op hoogte werkt om zichzelf of een collega weer naar de begane grond te krijgen als er iets gebeurt.

Er zijn nogal wat mensen en bedrijven die menen dat de brandweer dit wel regelt. De realiteit is helaas dat de brandweer ten eerste een hele tijd nodig heeft om op locatie te verschijnen met het correcte materiaal, en dan nog kunnen zij ook niet overal bij. Als je dan bedenkt dat je na 15 minuten hangen al last kan krijgen van het zogeheten Harnas Suspensie Trauma, dan kan je maar beter zelf zorgen dat je je kennis, kunde en materiaal op orde hebt voor een eventuele calamiteit.

Veiligheidstrainingen

Trainingsaanbod Instroomeis Duur
Combinatietraining: Veilig én Handig Werken & Redden op Hoogte
499,- excl. BTW
Geen 16 uur Trainingsdata
Veilig én Handig Werken op Hoogte (algemeen)
289,- excl. BTW
Geen 8 uur Trainingsdata
Veilig Werken op Schuine Daken
289,- excl. BTW
Geen 8 uur Trainingsdata
Redden van Hoogte
289,- excl. BTW
Certificaat werken op hoogte (minder dan 1 jaar oud) 8 uur Trainingsdata

Trainingsfaciliteiten en materialen

Veel klanten zijn positief over onze realistische trainingsomgeving. Daarnaast bieden bij wij planningszekerheid: doordat de trainingen plaatsvinden in onze overdekte trainingshal, kunnen we weersonafhankelijk plannen. Weer of geen weer – jouw training gaat door!

In onze hal zijn allerlei klimobjecten aanwezig:

 • Verschillende laddersystemen met ieder hun eigen type valbeveiliging
 • Mangate, zowel horizontaal als verticaal
 • Een telecom-klimmast
 • Kooiladders, ladders en trappen
 • Nagebootste delen van een windturbine

Je kunt bij ons kiezen uit allerhande verschillende pbm’s om mee te werken en redden. Doordat je hier persoonlijk mee kennismaakt, kan je na afloop een weloverwogen beslissing nemen over welk materiaal je voor welke klus gebruikt.

Vragen over onze trainingen? Of heb je specifieke wensen?

Bel ons op 075 750 36 00
of mail
training@industrieelklimmen.nl

 • GWO training provider sinds 2014
 • Veel data beschikbaar, flexibel plannen
 • Volledig indoor trainen = planningszekerheid
 • Slechts 15min van Amsterdam en IJmuiden

Vragen over onze trainingen? Of heb je specifieke wensen?

Bel ons op 075 750 36 00
of mail
training@industrieelklimmen.nl