• Webshop én showroom met testcenter
  Voor 15:00u besteld, morgen in huis
 • Trainingen vlakbij Amsterdam
  GWO gecertificeerd, flexibel plannen
 • Keuring ook bij jou op locatie
  Valbeveiliging, ladders en trappen, NEN3140

Overige trainingen

Veilig werken in alle soorten en maten

Naast ons ruime aanbod GWO trainingen, bieden wij ook veel andere trainingen aan. Deze trainingen zijn niet genormeerd aan een internationale standaard, maar in plaats daarvan gebaseerd op ARBO-richtijnen, IRATA best practises en jarenlange praktijkervaring van onze klanten.

Onze trainingen maken deel uit van ons ISO9001:2015 kwaliteitssysteem. Hiermee borgen we de kwaliteit van de trainingen en garanderen we dat we u als klant middels continue verbeteringen steeds beter van dienst kunnen zijn.

Werken en Redden op Hoogte

Regelmatig plannen wij trainingen voor Werken en Redden op Hoogte waar losse deelnemers zich voor kunnen aanmelden. Vanaf 4 personen kunnen we ook extra dagen inplannen buiten de reguliere agenda om. Hierbij kunnen we de training personaliseren en toespitsen de exacte wensen van de groep.

Werken op Hoogte

Het nu van veilig omgaan met valbeveiliging zien veel mensen wel. Hoe je dat precies aanpakt, leggen wij je graag uit. Tijdens deze trainingen kom je in aanraking met allerhande veelgebruikt valbeveiligingsmateriaal. Wij kiezen er bewust voor om materialen van verschillende fabrikanten aan bod te laten komen, zodat je na afloop van de training een goed beeld hebt van wat handig werkt voor jouw eigen werksituatie.

Redden van Hoogte

“Redden…? Waarom moet ik dat nou leren? Dat doet de brandweer toch?”

De ARBO-wet schrijft voor dat er vanaf iedere werklocatie een adequate vluchtweg moet zijn bij calamiteiten, en dat er een afdoende BHV-organisatie is. Dat geldt op niet alleen voor kantoren of loodsen, maar óók als je op hoogte werkt. Op hoogte betekent dit dat je een plan moet hebben voor als jijzelf of een collega gevallen is en aan zijn valbeveiliging hangt te bungelen. Want… hoe krijg je hem dan eigenlijk weer beneden?

Het is de verantwoordelijkheid van degene die op hoogte werkt om zichzelf of een collega weer naar de begane grond te krijgen als er iets gebeurt.

Er zijn nogal wat mensen en bedrijven die menen dat de brandweer dit wel regelt. De realiteit is helaas dat de brandweer ten eerste een hele tijd nodig heeft om op locatie te verschijnen met het correcte materiaal, en dan nog kunnen zij ook niet overal bij. Als je dan bedenkt dat je na 15 minuten hangen al last kan krijgen van het zogeheten Harnas Suspensie Trauma, dan kan je maar beter zelf zorgen dat je je kennis, kunde en materiaal op orde hebt voor een eventuele calamiteit.

Trainingsfaciliteiten en materialen

Veel klanten zijn positief over onze realistische trainingsomgeving. Daarnaast bieden bij wij planningszekerheid: doordat de trainingen plaatsvinden in onze overdekte trainingshal, kunnen we weersonafhankelijk plannen. Weer of geen weer – uw training gaat door!

In onze hal zijn allerlei klimobjecten aanwezig:

 • Verschillende laddersystemen met ieder hun eigen type valbeveiliging
 • Mangate, zowel horizontaal als verticaal
 • Een telecom-klimmast
 • Kooiladders, ladders en trappen
 • Nagebootste delen van een windturbine

U kunt bij ons kiezen uit allerhande verschillende pbm’s om mee te werken en redden. Doordat u hier persoonlijk mee kennismaakt, kunt u na afloop een weloverwogen beslissing nemen over welk materiaal u voor welke klus gebruikt.