• Webshop én winkel met testcenter
  Bestel voor maandag 15u, dinsdag in huis
 • Trainingen vlakbij Amsterdam
  IRATA & GWO gecertificeerd, flexibel plannen
 • Keuring ook bij jou op locatie
  Valbeveiliging, ladders en trappen, NEN3140

IRATA training

Wat is IRATA training?

IRATA betekent Industrial Rope Access Trade Association. Oftewel: een wereldwijde vakorganisatie voor industrieel klimmen.

Uiterst veilig systeem

Deze organisatie heeft in de afgelopen tientallen jaren een uiterst veilig systeem uitgedacht om industrieel te werken op hoogte met touwtechniek. Alles draait om veiligheid en dubbele borging van ieder onderdeel. Doordat dit zo’n veilig systeem is, heeft IRATA uitzonderlijk goede cijfers als het gaat om ongevalsstatistieken; het is dan ook de standaard geworden voor rope access werkzaamheden.

Hogeschool van hoogtewerk

IRATA training kan beschouwd worden als de hogeschool van het hoogtewerk. Middels specialistische materialen en technieken leren klimmers om moeilijk bereikbare plekken te bereiken zodat ze hier technisch werk kunnen uitvoeren. Deze training gaat een flink eind verder dan waar een basistraining werken op hoogte ophoudt.

Dus ik moet IRATA gecertificeerd zijn?

Of IRATA ook voor jou de meest geschikte training is, kan je je afvragen. Deze training is een van de meest gevorderde trainingen op touwtechnisch gebied. Maar… dat kan vóór of tegen je werken.

Je doet regelmatig touwtechnisch hoogtewerk

In een IRATA training leer je werken met allerhande specialistische materialen en technieken. Dat is hartstikke handig als je er daarna ook volop mee aan de slag gaat en week in week uit werkt met rope access. Op die manier blijf je de touwtechnieken allemaal goed in de vingers houden. In dit geval is IRATA een erg geschikte training voor jou.

Sporadisch hoogtewerk

Maar wat nu als je maar af en toe hoogtewerk doet? In dat geval kan het wel eens zijn dat al die speciale dingen die je geleerd hebt, ver wegzakken. Het wordt dan lastig om het materiaal juist te gebruiken, of om er praktisch mee aan de slag te gaan. Als je sporadisch klimt, is het misschien beter om niet aan rope access te beginnen en in plaats daarvan te kiezen voor een van onze andere basistrainingen.

Uitbesteden aan IRATA-bedrijf?

Het is in veel gevallen handiger om rope access werk uit te besteden aan een partij die het dat soort werk dagelijks doet. Mocht je tips willen voor bedrijven die je hiermee kunnen helpen, dan kunnen we je daar mee in contact brengen.

IRATA trainingen

Trainingsaanbod Instroomeis Duur
IRATA level 1
1250,- excl. BTW
Goede gezondheid 40 uur Trainingsdata
IRATA level 2
1250,- excl. BTW
Goede gezondheid + geldig IRATA level 1 certificaat (minimaal 1 jaar oud) + minimaal 1000 aantoonbare werkuren als level 1 40 uur Trainingsdata
IRATA level 3
1250,- excl. BTW
Goede gezondheid + geldig IRATA level 2 certificaat (minimaal 1 jaar oud) + minimaal 1000 aantoonbare werkuren als level 2 40 uur Trainingsdata

Vragen over onze trainingen? Of heb je specifieke wensen?

Bel ons op 075 750 36 00
of mail
training@industrieelklimmen.nl

 • GWO training provider sinds 2014
 • Veel data beschikbaar, flexibel plannen
 • Volledig indoor trainen = planningszekerheid
 • Slechts 15min van Amsterdam en IJmuiden

Vragen over onze trainingen? Of heb je specifieke wensen?

Bel ons op 075 750 36 00
of mail
training@industrieelklimmen.nl