• Webshop én winkel met testcenter
  Bestel voor maandag 15u, dinsdag in huis
 • Trainingen vlakbij Amsterdam
  IRATA & GWO gecertificeerd, flexibel plannen
 • Keuring ook bij jou op locatie
  Valbeveiliging, ladders en trappen, NEN3140

Veiligheidsscan & advies

Werken of redden op hoogte, of in besloten ruimtes, roept veel vragen op:

 • Wanneer moet ik extra maatregelen nemen?
 • Is het gebruikte materiaal adequaat?
 • Hoe zit het met training?
 • Sluiten mijn procedures aan bij mijn werkzaamheden?
 • Is mijn RI&E nog volledig en actueel?
 • en meer…

Industrieel Klimmen helpt je graag verder met dit soort vragen.

Veiligheidsscan

Doordat we merkten dat veel organisaties met hetzelfde type vragen worstelden, hebben we daar een product voor ontwikkeld: de veiligheidsscan. De veiligheidsscan is een inventarisatie van de stand van zaken binnen je organisatie met focus op werken en redden op hoogte of in besloten ruimtes. Het eindproduct van de scan is een rapport wat je inzicht geeft in hoe jouw organisatie ervoor staat, en een lijst met prioriteiten om op te pakken en te verbeteren.

De veiligheidsscan wordt uitgevoerd door een MVK (Middelbaar Veiligheidskundige) of HVK (Hoger Veiligheidskundige), al naar gelang de behoefte van jouw organisatie.

Wil je meer weten? Lees dan onderaan deze pagina verder op het tabblad Veiligheidsscan.

Advies

Voor algemene vragen kun je altijd vrijblijvend en kosteloos contact met ons opnemen. We hebben veel parate kennis en die delen we graag met je. Als wij het zelf niet meteen weten, dan helpen we je graag verder richting iemand die jouw vraag wel kan beantwoorden.

Flexibel product

De veiligheidsscan is een flexibel product, wat we afhankelijk van de grootte van de organisatie inmiddels aangeboden hebben variërend van 4 uur tot 4 dagen.

Vraag je je af of onze veiligheidsscan geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Werkwijze

Stap 1
Middels een vrijblijvend telefonisch vraaggesprek zullen we jouw behoeften duidelijk in kaart brengen.

Stap 2
Aan de hand van jouw informatie brengen we een offerte uit waarmee je een duidelijk beeld krijgt van de te verwachten investering in tijd en geld, en waarmee je duidelijk krijgt welke deliverables je aan het einde kunt verwachten.

Indien jouw vraag omvangrijk is, zullen we deze aanbieding in verschillende mijlpalen onderverdelen. Je hebt bij iedere mijlpaal de mogelijkheid om bij te sturen of zelfs af te zien van verdere voortgang. Hierdoor hou je controle.

Stap 3
De veiligheidsscan zal uitgevoerd worden. De vorm hiervan zal per vraag en per organisatie verschillend zijn. Vaste onderdelen zijn in ieder geval een locatiebezoek en een beoordeling van de relevante huidige veiligheids- en kwaliteitsdocumentatie.

Stap 4
Binnen 14 dagen na afloop van de veiligheidsscan ontvang je een volledig rapport met daarin bevindingen en aanbevelingen. Dit rapport helpt je om prioriteiten te stellen bij de verdere aanpak van de besproken thema’s.

En verder…?
Hierna is het aan jou; wij assisteren je graag verder als dat gewenst is, maar je bent tot niets verplicht. Wens je meer advies? Lees dan ook het volgende tabblad voor een overzicht van de mogelijkheden.

Ook voor advies ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen je helpen met allerhande vragen over werken en redden op hoogte en in besloten ruimten.

Bij de beantwoording van veel vragen is de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) het duidelijkste startpunt. Het is van belang dat jouw RI&E zowel volledig als actueel is.

Veelvoorkomende advieswerk bestaat uit:

 • Opstellen, beoordelen of aanpassen RI&E
 • Uitwerken procedures of work method statements (WMS)
 • Implementatie van procedures
 • Uitwerken behoeften training en hertraining
 • Assisteren bij toolbox meetings
 • Last minute risk assessments (LMRA)

Wil je verkennen of wij de geschikte partij zijn om je verder te helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.