• Webshop én winkel met testcenter
  Bestel voor maandag 15u, dinsdag in huis
 • Trainingen vlakbij Amsterdam
  IRATA & GWO gecertificeerd, flexibel plannen
 • Keuring ook bij jou op locatie
  Valbeveiliging, ladders en trappen, NEN3140

Werk op hoogte (rope access)

Werken op moeilijk bereikbare werkplekken

Wil je technisch werk uitvoeren op een moeilijk bereikbare locatie? In besloten ruimtes? Of juist boven water? Binnen in een atrium? Touwtechnieken (rope access) kunnen vaak een uitkomst bieden!

Werken aan lijnen is steeds vaker een efficiëntere aanpak dan klassieke methodes voor hoogtewerk, zoals steigers, ladders, manbakken of hoogwerkers.

Voordelen van rope access zijn o.a.:

 • Geen dure steiger die met veel manuren opgebouwd dient te worden
 • Geen beperkingen aan werkhoogtes
 • Er is geen opstelplaats nodig waar een zware kraan of hoogwerker moet kunnen staan
 • Minder hinder voor de omgeving
 • Snel, flexibel en efficiënt
 • Statistisch een van de veiligste werktechnieken. Juist door de aard van de werkzaamheden wordt bij uitvoering een uiterst veilig werksysteem gehanteerd

Rope access diensten

Ben je op zoek naar industrieel klimmers om werk op hoogte uit te voeren? Naar aannemers van rope access diensten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij bieden uitvoerend werk op hoogte. Werkzaamheden als installatie of inspectie van permanente valbeveiliging voeren wij uit in eigen beheer. Onze specialisten hebben veel productkennis en zien toe op jouw veiligheid.

Voor overig hoogtewerk verbinden wij je graag met geselecteerde partners die ieder hun specialiteit hebben. Je bent hierdoor in één stap verzekerd van een efficiënte en veilige aanpak van al het voorkomende hoogtewerk.

IRATA

Voor rope access werkzaamheden wordt veelal het IRATA systeem gehanteerd. De Industrial Rope Access Trade Association is van Engelse oorsprong. Sinds de jaren ’80 is dit een leidende naam voor professionals die touwtechnieken toepassen om een moeilijk bereikbare werkplek te bereiken. Tegenwoordig is de IRATA standaard wereldwijd de breedst erkende rope access certificering.

Overige standaarden – Europa

Er zijn ook alternatieven voor de IRATA standaard. Binnen Europa hebben een aantal nationale organisaties de European Committee for Rope Access (ECRA) opgericht. De ECRA vertegenwoordigt inmiddels meer dan 15.000 rope access technici wereldwijd.

Oprichters van de ECRA zijn:

 • ANETVA: Asociación Nacional de Empresas de Trabajos Verticales – Spanje
 • FISAT: Fach- und Interessenverband für Seilunterstützte Arbeitstechniken – Duitsland
 • SOFT: Organisatie die veiligheid en kwaliteit promoot, van specifiek rope access werk en werk op hoogte in het algemeen – Noorwegen
 • DPMC: Développement et Promotion des Métiers sur Cordes – Frankrijk

Daarnaast is GWO het vermelden waard. De Global Wind Organisation richt zich weliswaar niet op rope access technieken, maar biedt wel een wereldwijde veiligheidsstandaard voor werken in de windsector. Een van de modules is GWO Working at Heights, waarin technici met basistechnieken leren werken en redden op hoogte. GWO beperkt zich in deze module tot werken op ladders en in platformen (nacelles) met relatief eenvoudige technieken, maar behandelt geen rope access.

Overige standaarden – USA

In de Verenigde staten is in de jaren ’90 de SPRAT opgericht. De Society of Professional Rope Access Technicians is de leidende certificering in USA en Canada.